Sagetes verbals

Speak of the moderns without contempt, and of the ancients without idolatry. (Lord Chesterfield)

divendres, 19 de setembre del 2008

Raresa interessantíssima

No tenia pensat de fer ara una anotació sobre Berg, ni menys encara de tipus fonogràfic (la discografia és un terreny que evite ací, que em causa neguit i que cada vegada deteste més). Pèro he aconseguit una cosa realment curiosa, rara i interessant. Tots sabíem que han quedat unes quantes gravacions orquestrals dirigides per Anton Webern; per exemple, en aquella històrica (primera) integral de Boulez, reeditada en CD per Sony, hi havia una inaudita gravació de les peces de Schubert que el mateix Webern havia orquestrat. Però el que jo no sabia --i sobre ignorància ja he escrit alguna cosa, crec, i bastant ignorant per cert-- és que el vell Tonet arribà a gravar ni més ni menys que el concert per a violí d'Alban Berg, amb Louis Krasner al violí i amb l'Orquestra Simfònica de la BBC, en un concert en directe de l'1 de maig de 1936. El disc on s'ha editat inclou també la Suite lírica amb el Galimir (ací "Galimar") Quartet, que no té tant d'interès com la perla de Webern dirigint una de les obres més belles del segle XX.


Ací el teniu, si feu clic en aquesta imatge; i si voleu ja en donareu la vostra opinió.
La pròxima anotació serà sobre música, ho promet.

3 comentaris:

Guillem Calaforra ha dit...

Per cert, endut per la passió se m'ha oblidat d'afegir-hi que, per si de cas no ho recordeu o no ho sabíeu, el violinista d'origen ucraïnès Louis Krasner fou precisament qui encarregà el concert a Berg, i qui en protagonitzà les tres estrenes: l'estrena absoluta, a Barcelona (dirigia Hermann Scherchen, fíjate tú), l'estrena britànica (recollida en aquesta gravació) i l'estrena americana (dirigida per Sir Henry Wood). Tota una relíquia, doncs.

Anònim ha dit...

Des de terres de l'estrena d'aquesta relíquia es començaràn immediatament els processos de sol·licitud de beatificació i posterior santificat del present blogmagister, d'ara en endavant Sant Guillem de Cala Folre i Manilles.

Guillem Calaforra ha dit...

Qué cabroooon!!! :-)))